Dec 22, 2011

ကင်မ်ချီ ထမင်းကြော်

ဒီနေ့ မနက် စိတ်ကူးပေါက်တာနဲ့ ကင်မ်ချီ ထမင်းကြော် စမ်းကြော်ကြည့်မယ် ဆိုပြီး ကြော်ဖြစ်ပါတယ်။ မနက်စာ အဖြစ်လည်း စားဖြစ်သလို နေ့လည်စာလည်း ထည့်လာလိုက်ပါတယ်။


မနက်က ဓာတ်ပုံ ရိုက်တုန်းက အရောင် သိပ်မထွက်ဘူး။ နေ့လည်က ထမင်းစားတုန်းက ကြည့်တော့ ကင်ချီထမင်းကြော်လေးက အရောင်လေးကို ရဲနေတာပဲ။

ဟင်းချက်နည်းက အွန်လိုင်းမှာ ရှာကြည့်ပြီး ချက်ထားတာပါ။ ကင်မ်ချီကိုတော့  Hers' တံဆိပ် ကင်မ်ချီ ဝယ်လိုက်ပါတယ်။ အဲ့ဒီ ဗူး အဖုံးမှာလည်း ကင်မ်ချီ ထမင်းကြော်နည်း ပါ ပါတယ်။ အဲ့ဒီနည်းနဲ့ ကိုယ် အွန်လိုင်းမှာ ဖတ်ထားတဲ့ နှစ်ခုပေါင်းပြီး ကြော်ထားတာပါ။

အမှန်ဆို ထမင်းကို မနေ့ညက ချက်လိုက်ရမှာ - ထမင်းကြမ်းဆို ပိုကြော်လို့ကောင်းပါတယ်။ အခုကျတော့ ဒီမနက် ချက်တဲ့ ထမင်းပူပူကို ကြော်လိုက်တော့ ထွေးထွေးကြီး ဖြစ်သွားတယ်။

ပါဝင်သော ပစ္စည်းများ

၁။ ကင်မ်ချီ (အနေတော် အရွယ်လေးတွေ လှီးဖြတ်ရပါတယ်)
၂။ ထမင်း (နှစ်ပန်းကန်လုံးခန့်)
၃။ ကြက်ဥ နှစ်လုံး (တစ်လုံးက ထမင်းထဲ ရောကြော်ပြီး နောက်တစ်လုံးက မွှေကြော် ပုံစံမျိုး ကြော်ပြီးညှပ်ထည့်ထားပါတယ်)

၄။ ကြက်သွန်နီ
၅။ ကြက်သွန်ဖြူ
၆။ ဆား (စားပွဲတင်ဇွန်း တစ်ဇွန်း)
၇။ သကြား (စားပွဲတင်ဇွန်း တစ်ဇွန်း)
၈။ ပဲငံပြာရည် (အနည်းငယ်)
၉။ ငံပြာရည်
၁၀။ ကြက်အူချောင်း (ဒါက နောက်မှ စိတ်ကူးပေါက်လို့ ထပ်ထည့်လိုက်တာ)

ချက်နည်း

၁။ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ တွေကို ဆီသတ်

၂။ ထမင်းထည့်ပြီး လှိမ့်။

၃။ ပဲငံပြာရည် နည်းနည့်ထည့်။ သကြား၊ ဆား ထည့်။ ငံပြာရည်ထည့်။

၄။ ကင်မ်ချီထည့် (အရည်တွေပါ ထည့်ရတယ်။ ဒါမှ အရောင် ရမှာ)

၅။ ကြက်ဥ တစ်လုံး ဖောက်ထည့်။ ကြက်အူချောင်းထည့်။

၆။ အပေါ့ အငန် မြည်းပြီးရင် မီးဖိုက ချလို့ရပါပြီ။

ကျွန်မ ကြော်တာ နည်းနည်း ပေါ့သွားပါတယ်။ အငန် သိပ်မကြိုက်တဲ့လူဆိုတော့ အနေတော်ပါပဲ။

No comments: